Σχεδιάζοντας ένα πάρτι. Νο1

Σχεδιάζοντας ένα πάρτι. Νο1

03/01/2018 0 Από PotPourriBlog

Σίγουρα έχουμε βρεθεί όλες κάποια στιγμή στη θέση της οικοδέσποινας και του να ετοιμάσουμε ένα πάρτι. Ακόμα και αν πρόκειται για δέκα φίλους, το άγχος του να τους ευχαριστήσουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα αλλά και να εντυπωσιάσουμε με τις επιλογές μας είναι πάντα παρών. Το να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, ας μη γελιόμαστε, είναι συνήθως αδύνατο. Σας ετοίμασα λοιπόν κάποια μικρά tips για να απολαύσετε όλη τη διαδικασία, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της γιορτής.

Σε ένα πάρτι πρέπει η διάθεση να είναι χαλαρή και οι καλεσμένοι να αισθάνονται άνετα, επιτυχημένο όμως θεωρείται όταν και οι οικοδεσπότες γιορτάζουν χωρίς άγχος. Ξεκινήστε λοιπόν φτιάχνοντας μια λίστα με όσα πρέπει να οργανώσετε. 

Be my guest

Φροντίστε από νωρίς να γνωρίζετε τον ακριβή αριθμό των καλεσμένων σας. Για ένα μικρό αριθμό ατόμων είναι φρόνιμο να τηλεφωνήσετε για να τους προσκαλέσετε, έτσι θα σχηματίσετε άμεσα μια πρώτη εικόνα για το ποιοι μπορούν να παρευρεθούν. Ακόμα και για κάτι πιο χαλαρό όπως είναι ένα grill-Party ή ένα καλοκαιρινό πάρτι στην παραλία προτιμήστε ένα φιλικό τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα Για μεγαλύτερο αριθμό καλεσμένων ή πιο επίσημες συγκεντρώσεις είναι προτιμότερο να φροντίσετε για κάποιες όμορφες προσκλήσεις περίπου τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα.

A place to sit

•Σκεφτείτε το ύφος του πάρτι. Αν θα είναι όλοι όρθιοι, αν θα είναι χορευτικό ή θα έχει κάποιο θέμα και φροντίστε ανάλογα την περίπτωση όλοι να έχουν κάπου να κάτσουν. Σκεφτείτε από ποιον μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα καθίσματα και ζητήστε να τα έχετε μια μέρα πριν τουλάχιστον στη διάθεση σας. Αντίστοιχα φροντίστε για ποτήρια και πιάτα καθώς και λοιπά σκεύη σερβιρίσματος τα οποία θα διακοσμήσετε κατάλληλα.

Budget

•Κάντε ένα πρόχειρο προϋπολογισμό. Θα σας βοηθήσει στη λίστα των καλεσμένων αλλά και την επιλόγη του μενού. Σχεδιάστε τα όλα βάση αυτού επιλέγοντας από την αρχή περίπου το ποσό που θέλετε να ξοδέψετε για φαγητό, ποτά κλπ. και κρατάτε σημειώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της οργάνωσης.

Neighbours from Hell.


•Ενημερώστε τυχόν γείτονες. Αν το πάρτι δεν προϋποθέτει την παρουσία τους, είναι καλύτερα να γνωρίζουν εγκαίρως ότι ετοιμάζετε μια γιορτή και να κάνουν και εκείνοι τα σχέδια τους ή έστω να το έχουν υπ’όψιν παρά να βρεθούν προ εκπλήξεως. Κανείς δεν θέλει ένα εξαγριωμένο γείτονα να χαλάει την ατμόσφαιρα. Δεν σημαίνει βέβαια ότι το να είναι ενημερωμένοι μας επιτρέπει να ξεπερνάμε τα όρια. 

Αt your service

•Στην περίπτωση που σχεδιάζετε κάτι επίσημο ή με αρκετούς καλεσμένους εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε προσωπικό για το φαγητό και τα ποτά ή μια υπηρεσία Catering. Για πιο ανεπίσημα πάρτι ζητήστε βοήθεια από οικογένεια και φίλους που σίγουρα θα χαρούν να σας βοηθήσουν ακόμα και με την επιλογή της μουσικής.

Are you a vegan?

•Φτιάχνοντας το μενού μην παραλείψετε να προσθέσετε κάτι για τους χορτοφάγους και ενημερωθείτε από τους καλεσμένους σας για τυχόν αλλεργίες τις οποίες μπορεί να έχουν. Δεν θέλετε να καταλήξουν οι καλεσμένοι σας στα επείγοντα. Μη ξεχνάτε τα παιδιά αν το πάρτι σας δεν αφορά μόνο ενήλικες. Εκτός από το μενού που θα πρέπει να περιλαμβάνει λιχουδιές και για τους μικρούς σας καλεσμένους φροντίστε να έχετε αρκετούς χυμούς, αλλά και σχέδιο για την απασχόληση τους.

Make a toast

•Κάντε μια λίστα με τα ποτά σας. Σε αντίθεση με τα φαγητά μπορείτε να τα προμηθευτείτε μέρες νωρίτερα. Σκεφτείτε έναν τρόπο να τα κρατήσετε δροσερά και να έχετε φυσικά άφθονα ανάλογα με τους καλεσμένους σας. Για να σας βοηθήσω στον υπολογισμό ισχύει το εξής: ένα μπουκάλι κρασί ή ενάμιση λίτρο ανά καλεσμένο και άφθονα μη αλκοολούχα όπως χυμοί και μεταλλικό νερό. 

Δείτε τη συνέχεια εδώ.

Με αγάπη Μαίρη