Ακμή ενηλίκων

Ακμή ενηλίκων

29/01/2018 0 Από PotPourriBlog

Δυστυχώς λοιπόν είμαι και γώ μια από αυτούς τους ανθρώπους που στην εφηβεία μου δεν εμφάνισα ποτέ ακμή, και νόμιζα φυσικά οτι την είχα γλιτώσει…ΛΑΘΟΣ. Γιατί αυτό που δεν ήξερα είνα οτι η ακμή όπως και ο έρωτας, χρόνια δεν κοιτά.

Εκεί λοιπόν που απολάμβανα τα 28 μου υπέροχα χρόνια, έμεινα ξαφνικά χωρίς δουλειά. Και το λέω αυτό γιατί θεωρώ ότι το άγχος είναι βασικός παράγοντας στις όποιες αλλαγές παρατηρούμε στο σώμα και την υγεία μας. Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της δυσάρεστης αυτής αλλαγής στα επαγγελματικά μου, αρχισαν να κάνουν καθόλου δειλά την εμφάνιση τους τα πρώτα σπυράκια.

Στο πρώτο, στάδιο του πανικού, παρακολούθησα γύρω στα πενήντα βίντεο καθαρισμού και απαλλαγής από την ακμή στο YouTube και διάβασα άλλα τόσα άρθρα. Από όλα αυτά κράτησα κυρίως διατροφικές συμβουλές, όπως η μείωση της κατανάλωσης σοκολάτας η οποία όπως παρατήρησα είχε πράγματι αρνητικές επιπτώσεις στην καταστασή μου.

Σε αυτό το σημείο να πώ πως στον καθένα δεν βοηθάνε απαραίτητα τα ίδια πράγματα, αλλά εγώ εδώ θα σας μιλήσω για τη δική μου εμπειρία και στα σχόλια μπορείτε να μου γράψετε και να μιλήσουμε για το τι ισχύει για σας.

Πώς την αντιμετώπισα

Φυσικά το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να επισκεφθώ έναν ειδικό.

Ωστόσο η επίσκεψη μου σε δύο δερματολόγους στην ευρύτερη περιοχή κατοικίας μου και έπειτα από διάφορες μεθόδους (βλέπε χάπια, σαπούνια, κρέμες κτλ.) το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα και δεν είδα ίχνος βελτίωσης. Και ξαναλέω ότι ίσως απλά εμένα δεν βοήθησαν οι συγκεκριμένες θεραπείες. Σε καμία περίπτωση δεν θα απέφευγα να επισκεφθώ κάποιο δερματολόγο ούτε έχω πρόθεση να υπονομεύσω τη δουλειά και την εξειδίκευση τους. Θεωρώ οτι ο καθένας έχει δικαίωμα όμως να ψάξει και αλλού αυτό που θα τον βοηθήσει.

Εγώ αυτό που με βοήθησε το βρήκα τυχαία με τη βοήθεια μιας πωλήτριας στα Duty Free ενός αεροδρομίου.

Μου πρότεινε λοιπόν ένα Serum της Shiseido. To Matifying Moisturizer Oil-free της σειράς Pureness. Ένα γαλάκτωμα χωρίς λάδι. Σε συνδυασμό με τον καθημερινό καθαρισμό προσώπου και αποφεύγοντας το καθημερίνο μακιγίαζ, εφόσον δεν ήταν πάντα απαραίτητο, το γαλάκτωμα αυτό για μένα έκανε θαύματα! Το πρόσωπο μου σε ελάχιστο χρόνο ήταν και παραμένει καθαρό.

Αν λοιπόν δοκιμάσατε τα πάντα και ακόμα τίποτα…μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε και εσεις;

Με αγάπη Μαίρη.