Mόνιμη αποτρίχωση στο σπίτι; Γίνεται!

Mόνιμη αποτρίχωση στο σπίτι; Γίνεται!

05/02/2018 0 Από PotPourriBlog

Αν είστε σε αναζήτηση της ιδανικής μεθόδου, σας έχω τη λύση.

Έπειτα από δοκιμές κάθε είδους… από ξυράφι μέχρι χαλάουα και από Silk epil μέχρι τη μέθοδο  της κλωστής. You name it, i’ve tried it! Τίποτα μέχρι τώρα δεν μου έδωσε το αποτέλεσμα που μου χάρισε η Philips Lumea Advanced.

Η τεχνολογία της συγκεκριμένης συσκευής είναι το παλμικό φώς ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό, IPL. Σε κέντρα αισθητικής στο παρελθόν είχα δοκιμάσει θεραπείες IPL αλλά και Αλεξανδρίτη. Φυσικά το Laser Αλεξανδρίτη είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης, αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά τη βρίσκει κανείς μόνο σε κέντρα αισθητικής και όχι για κατ’οίκον χρήση. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές μεθόδους.Αναζητώντας λοιπόν την κατάλληλη συσκεύη υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν.

Ασθενείς με διαβήτη, καρκίνο του δέρματος και αγγειακές παθήσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκεύη, καθώς επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κοντά σε τατουάζ, σε piercing, στις θηλές αλλά και σε άτομα με βηματοδότη. Ακόμα και αν πρόκειται για θεραπεία στο σπίτι και άρα πιο ασθενή μηχανήματα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας. 

Ο ιδανικός συνδυασμός δέρματος και τρίχας έιναι ανοιχτό δέρμα και σκούρη τρίχα. Η συσκευή δεν είναι αποτελεσματική σε λευκές, γκρίζες ή κοκκινωπές τρίχες και δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε πολύ σκούρες επιδερμίδες.

Πρέπει να έχουμε αποφασίσει εάν θέλουμε μια συσκευή η οποία θα ενδείκνυται και για το πρόσωπο ή αν οι προβληματικές περιοχές αφορούν μόνο το υπόλοιπο σώμα. Η συγκεκριμένη περιέχει και μια επιπλέον κεφαλή για χρήση στο πρόσωπο με φίλτρο UV. H χρήση του εξαρτήματος ακριβείας σε περιοχές όπως η μασχάλες και η κοιλιά είναι απολύτως ασφαλής χάρη στο φίλτρo  που διαθέτει. Η συσκευή έχει ακόμη και ενσωματωμένο αισθητήρα που ανιχνεύει το χρώμα του δέρματος. Σε πολύ σκούρο δέρμα διακόπτεται η εκπομπή φωτός.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι μεν πιο οικονομικά στην αγορά τους συνήθως όμως απαιτούν έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα την αγορά ανταλακτικών, τα οποία κοστίζουν κάτι παραπάνω από 25,-€ για περίπου 1500 παλμούς το καθένα.

Μια εφαρμογή διαρκεί συνήθως μια ώρα για όλο το σώμα και απαιτεί γύρω στους 500 παλμούς φωτός. Ο αριθμός αυτός αλλά και ο χρόνος μειώνεται σημαντικά μετά από κάθε εφαρμογή λόγω μείωσης της τριχοφυϊας.  

 Υποθέτωντας λοιπόν ότι πάντα θα απαιτούνται 500 χτυπήματα για εφαρμογή – κάθε τρείς εβδομάδες – και η συσκευή προσφέρει >250000, σημαίνει πως για τα επόμενα 27 χρόνια δε θα πρέπει να σας απασχολήσει ξανά αγορά όσον αφορά την αποτρίχωση. Μέχρι τότε θα έχουν εξαφανιστεί όλες.

Η συσκευή διαθέτει καλώδιο και προσωπικά το προτιμώ αφού ουκ ολίγες φορές, επαναφορτιζόμενες συσκευές έπαψαν να λειτουργούν κυριολεκτικά πρίν την ώρα τους.Θεώρησα ότι το καλώδιο είναι καλύτερη επιλογή αν και δεσμευτική δεδομένου ότι η εφαρμογές πρέπει να γίνονται σε εσωτερικό χώρο που ηλεκτροδοτείται. Σχετικά με το αν είναι η εφαρμογή επίπονη θεωρώ ότι ίσως είναι ενοχλητική αλλά όχι επίπονη. Αυτό όμως είναι εντελώς υποκειμενικό γιατί έχει να κάνει με την ευαισθησία του καθενός. Για κάποιους μπορεί να έιναι εντελώς ανώδυνη.

Την πρώτη φορά επαναλάβετε την θεραπεία μετά από δύο εβδομάδες. Έπειτα κάθε τρείς με τέσσερις εβδομάδες είναι ιδανικά. Ακριβώς θα το αποφασίσει ο καθένας προσωπικά πότε είναι καλύτερα ανάλογα με την ταχύτητα ανάπτυξης της τρίχας. Οι περιοχές στο σώμα που πρέπει να αποτριχωθούν θα πρέπει να ξυριστούν μια μέρα νωρίτερα και να είναι καθαρές από κρέμες και αποσμητικά. Σε διάστημα επτά μηνών χρήσης είδα τεράστια διαφορά σε όλες τις περιοχές που εφαρμόζω την θεραπεία. Ξεκινήστε τις εφαρμογές φθινόπωρο ώστε μέχρι το καλοκαίρι να δείτε τέλεια αποτελέσματα. Και να μη ξεχάσω.. προσοχή στον ήλιο. Αποφύγετε να εκθέσετε περιοχή την οποία κάνατε αποτρίχωση δύο εβδομάδες πρίν και δύο μετά την εφαρμογή.

Ανυπομονώ να μάθω τις εντυπώσεις σας!

Με αγάπη Μαίρη