Τα “must have” στην τσάντα μου

Τα “must have” στην τσάντα μου

07/02/2018 0 Από PotPourriBlog

​Είναι βέβαιο πως κάποιοι διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα με πείτε υπερβολική, αλλά ειλικρινά όσα επιλέγω να έχω πάντα στην τσάντα μου, μου έχουν χρειαστεί τουλάχιστον δυο,τρεις φορές. Άλλωστε καλύτερα να προνοείς από το να βρεθείς σε αδιέξοδο ή το λιγότερο σε δύσκολη θέση.

Δε θα αναφερθώ φυσικά στα βασικά, τύπου: κλειδιά, πορτοφόλι και κινητό. Από το βάρος της τσάντας αισθάνομαι αν κάποιο λείπει, αν και τα τσεκάρω δυο και τρεις φορές για σιγουριά. Εννοείται πως παίζει ρόλο το μέγεθος της τσάντας αλλά γενικά στην καθημερινότητα μου τα κουβαλάω σχεδόν όλα. Οι τσάντες που έχω είναι κανονικού μεγέθους και όχι μικρές βαλίτσες πάντως..

• Hansaplast, ταμπόν, παυσίπονα και φυσικός ορός. Τα τρία πρώτα για τους προφανείς λόγους το τέταρτο μόνο όταν φοράω φακούς. Αν δεν θέλετε να τα έχετε χύμα μέσα στην τσάντα σας αλλά και να μην σας ξεφύγει κάποιο αλλάζοντας από τη μια στην άλλη, υπάρχουν μικρά νεσεσέρ αν και ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς κάνει εξίσου καλά τη δουλειά.

• Κραγιόν, Liposan, κρέμα χεριών, μικρή λίμα,λαστιχάκι μαλλιών. Πέρα από ενυδάτωση τα χείλη αλλά και τα χέρια μου πολλές φορές χρειάζονται ένα “on the road” έκτακτο φρεσκάρισμα. Επίσης όποιοι έχουν μακριά μαλλιά ξέρουν ότι δεν μπορείς να φας και με τα μαλλιά λυμένα.. Εγώ λοιπόν που είμαι και λιγούρα χρειάζομαι πάντα λαστιχάκι για να τα μαζεύω.

• Χαρτομάντιλα, αντισηπτικό τζελ, στυλό καθαρισμού λεκέδων. Με τα αντισηπτικά έχω αρρώστια. Έχω ένα στο αυτοκίνητο, ένα στο γραφείο και ένα στην τσάντα. Το αν κάνουν όντως δουλειά ή απλώς θρέφουν τη μικροβιοφοβία μένει ακόμα να αποδειχθεί. Το στυλό καθαρισμού λεκέδων μόλις το ανακάλυψα είχα ξετρελαθεί απλά και μόνο γιατί μου έλυσε τα χέρια. Ατυχήματα μου συμβαίνουν συχνά και πάντα όταν δεν πρέπει.

• Γυαλιά ηλίου, καθρέφτης, σημειωματάριο, στυλό. Τα γυαλιά ηλίου αν δεν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι που τα έχω στην τσάντα μου, τότε τα αφήνω για παν ενδεχόμενο στο αυτοκίνητο. Ένα μικρό compact καθρεφτάκι θα είναι πάντα πιο κομψό από το να κοιτάζομαι στο κινητό μου. Τέλος σημειωματάριο και στυλό πάνε μαζί, σε αυτά είμαι παραδοσιακή και ας μας έλυσε η τεχνολογία τα χέρια με τις εφαρμογές στα κινητά.

• Μπάρα δημητριακών ή κάποιο σνακ και μαστίχες. Τα είπα και πιο πάνω, είμαι λιχούδα. Αλλά και ποιος δεν χρειάζεται ένα σνακ πρόχειρο όταν λείπει πολλές ώρες από το σπίτι ή έχει πολλές ώρες να φάει; Για όλους εκείνους που η πείνα τους κάνει λίγο πιο ευέξαπτους είναι ένας τρόπος να προστατέψετε τους γύρω σας. Ξέρετε εσείς.. Μαστιχούλα για μετά το σνακ.

Ίσως κάποιοι με πείτε Sport Billy αλλά δεν παρεξηγώ μου το έχουν ξαναπεί άλλωστε.

Με αγάπη Μαίρη