Θεραπεία κερατίνης. Θα το τολμούσατε?

Θεραπεία κερατίνης. Θα το τολμούσατε?

12/02/2018 0 Από PotPourriBlog

Το δοκίμασα και ακόμα σκέφτομαι αν θα το ξανάκανα.

Μεταξύ μας και ποια δεν έχει σκεφτεί οτι θα ήθελε τα μαλλιά της αλλιώς.. οι μεν με τα ίσια θέλουν μπούκλες, οι δε με τις μπούκλες ζηλεύουν τα ίσια. Εγώ ανήκω προφανώς στη δεύτερη κατηγορία αφού η θεραπεία κερατίνης είναι τεχνική ισιώματος. 

Θέλοντας να διατηρήσω την υγεία των μαλλιών μου, (δεν τα βάφω να σημειώσω γιατί ακόμα δεν χρειάστηκε) αφού τα ταλαιπωρώ με το πιστολάκι και την ισιωτική σχεδόν σε κάθε λούσιμο, κουρεύτηκα πρώτα ώστε να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο υγιή. 

Η κομμώτρια μου προσπάθησε να με αποτρέψει από την επιλογή αυτή αλλά μάταια. Είχα πάρει την απόφαση μου.


Μια φίλη μου συνέστησε μια μάρκα η οποία είναι για χρήση στο σπίτι και θεωρητικά δεν περιέχει χημικά. Παρήγγειλα το προϊόν από το ίντερνετ αφού πρώτα διάβασα όλα τα διθυραμβικά σχόλια επιτυχίας. Έκανα μόνη μου τη θεραπεία, και δε σας το προτείνω αν θέλετε να το δοκιμάσετε. Όσο και να προσέχετε θα ακουμπήσει η κρέμα στο δέρμα σας και αυτό δε το θέλετε. Θα σας πω απλά ότι όπου ακούμπησε στην μπλούζα μου είχε το αποτέλεσμα που αφήνει και η χλωρίνη. Το στέγνωμα των μαλλιών με το προϊόν επάνω τους , εκτός ότι μου πήρε δύο ώρες ενεργοποιήσε και τους ανιχνευτήρες καπνού στο σπίτι!!! Η μυρωδία και ο καπνός ήταν αφόρητα. Και περνάμε στο κλείδωμα της θεραπείας με την ισιωτική. Λιγότερος καπνός πια αλλά η μυρωδιά απίστευτη.

Το αποτέλεσμα όμως είχε δικαιώσει τους κόπους μου. Η όλη διαδικασία μου πήρε πέντε ώρες. Τι και αν τα μαλλιά μου είχαν σπάσει από τη χτένα και το τόσο βούρτσισμα για να στεγνώσουν; Τι και αν το κάψιμο τα έκανε χειρότερα από ότι ήταν πριν κουρευτώ; Έιχα ίσια μαλλιά μετά το λούσιμο και θα κέρδιζα τόσο πολύ χρόνο στο εξής.

Η μυρωδιά μετά από ένα μήνα σχεδόν, είναι ακόμα εκεί όταν λούζομαι έστω και αμυδρή πια. Πρέπει να χρησιμοποιείτε το ειδικό αντίστοιχο σαμπουάν και μαλακτική χωρίς άλατα γιατί αλλιώς η θεραπεία θα φύγει πιο γρήγορα. Μετά από μια εβδομάδα το κεφάλι μου εμφάνισε ξηροδερμία σε βαθμό που δεν ήξερα ότι υπάρχει! Ακόμα δεν έχει φύγει και δυστυχώς εμφανίζεται σε όλους όπως έμαθα κατόπιν εόρτης.

 Τα μαλλιά μου δεν τα έιχα δεί ποτέ να λαδώνουν και τώρα την επομένη του λουσίματος είναι κιόλας σαν τρείς μέρες άπλυτα. Μου λείπουν οι μπουκλίτσες μου. Κέρδισα όμως χρόνο από το κάθε λούσιμο που δεν πρέπει πια να φτιάχνω τα μαλλιά μου. Το τι προκάλεσα στο κεφαλάκι μου είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το πω, πάντως τα μαλλιά μου είναι γεμάτα ψαλίδα και σπάνε σε κάθε χτένισμα. Με μεγάλη ειλικρίνεια σας λέω ότι δεν νομίζω να το ξανακάνω. Εσείς; 

Αφήστε μου τα σχόλια σας για τη δική σας γνώμη.

Με αγάπη Μαίρη