Θεραπεία κερατίνης. Θα το τολμούσατε? Νέο UPDATE!!!!

Θεραπεία κερατίνης. Θα το τολμούσατε? Νέο UPDATE!!!!

12/02/2018 0 Από PotPourriBlog
  • Το δοκίμασα και ακόμα σκέφτομαι αν θα το ξανάκανα.

Μεταξύ μας και ποια δεν έχει σκεφτεί οτι θα ήθελε τα μαλλιά της αλλιώς.. οι μεν με τα ίσια θέλουν μπούκλες, οι δε με τις μπούκλες ζηλεύουν τα ίσια. Εγώ ανήκω προφανώς στη δεύτερη κατηγορία αφού η θεραπεία κερατίνης είναι τεχνική ισιώματος. 

Θέλοντας να διατηρήσω την υγεία των μαλλιών μου, (δεν τα βάφω να σημειώσω γιατί ακόμα δεν χρειάστηκε) αφού τα ταλαιπωρώ με το πιστολάκι και την ισιωτική σχεδόν σε κάθε λούσιμο, κουρεύτηκα πρώτα ώστε να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο υγιή. 

Η κομμώτρια μου προσπάθησε να με αποτρέψει από την επιλογή αυτή αλλά μάταια. Είχα πάρει την απόφαση μου.


Μια φίλη μου συνέστησε μια μάρκα η οποία είναι για χρήση στο σπίτι και θεωρητικά δεν περιέχει χημικά. Παρήγγειλα το προϊόν από το ίντερνετ αφού πρώτα διάβασα όλα τα διθυραμβικά σχόλια επιτυχίας. Έκανα μόνη μου τη θεραπεία, και δε σας το προτείνω αν θέλετε να το δοκιμάσετε. Όσο και να προσέχετε θα ακουμπήσει η κρέμα στο δέρμα σας και αυτό δε το θέλετε. Θα σας πω απλά ότι όπου ακούμπησε στην μπλούζα μου είχε το αποτέλεσμα που αφήνει και η χλωρίνη. Το στέγνωμα των μαλλιών με το προϊόν επάνω τους , εκτός ότι μου πήρε δύο ώρες ενεργοποιήσε και τους ανιχνευτήρες καπνού στο σπίτι!!! Η μυρωδία και ο καπνός ήταν αφόρητα. Και περνάμε στο κλείδωμα της θεραπείας με την ισιωτική. Λιγότερος καπνός πια αλλά η μυρωδιά απίστευτη.

Το αποτέλεσμα όμως είχε δικαιώσει τους κόπους μου. Η όλη διαδικασία μου πήρε πέντε ώρες. Τι και αν τα μαλλιά μου είχαν σπάσει από τη χτένα και το τόσο βούρτσισμα για να στεγνώσουν; Τι και αν το κάψιμο τα έκανε χειρότερα από ότι ήταν πριν κουρευτώ; Έιχα ίσια μαλλιά μετά το λούσιμο και θα κέρδιζα τόσο πολύ χρόνο στο εξής.

Η μυρωδιά μετά από ένα μήνα σχεδόν, είναι ακόμα εκεί όταν λούζομαι έστω και αμυδρή πια. Πρέπει να χρησιμοποιείτε το ειδικό αντίστοιχο σαμπουάν και μαλακτική χωρίς άλατα γιατί αλλιώς η θεραπεία θα φύγει πιο γρήγορα. Μετά από μια εβδομάδα το κεφάλι μου εμφάνισε ξηροδερμία σε βαθμό που δεν ήξερα ότι υπάρχει! Ακόμα δεν έχει φύγει και δυστυχώς εμφανίζεται σε όλους όπως έμαθα κατόπιν εόρτης.

 Τα μαλλιά μου δεν τα έιχα δεί ποτέ να λαδώνουν και τώρα την επομένη του λουσίματος είναι κιόλας σαν τρείς μέρες άπλυτα. Μου λείπουν οι μπουκλίτσες μου. Κέρδισα όμως χρόνο από το κάθε λούσιμο που δεν πρέπει πια να φτιάχνω τα μαλλιά μου. Το τι προκάλεσα στο κεφαλάκι μου είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το πω, πάντως τα μαλλιά μου είναι γεμάτα ψαλίδα και σπάνε σε κάθε χτένισμα. Με μεγάλη ειλικρίνεια σας λέω ότι δεν νομίζω να το ξανακάνω. Εσείς; 

Αφήστε μου τα σχόλια σας για τη δική σας γνώμη.

UPDATE!!!

Αφού λοιπόν έγινε τόσο διαδεδομένη η θεραπεία της κερατίνης και στα κομμωτήρια αποφάσισα να την ξαναδοκιμάσω. Κάνοντας μία έρευνα αγοράς διαπίστωσα ότι οι τιμές κυμαίνονται από 60 ευρώ μέχρι και 200. Θα σας πω ότι μία καλή θεραπεία κερατίνης ξεκινάει από τα 100 ευρώ. Σε αυτό το σημείο εννοώ ότι και το προϊόν θα είναι ποιοτικό αλλά και οι επαγγελματίες που θα σας το εφαρμόσουν είναι γνώστες του αντικειμένου και σέβονται την καλή δουλειά που προσφέρουν. Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών το ποσό αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι και 150 με 170 ευρώ το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου ένα λογικό κόστος. Όποιος λοιπόν σας πει ότι μπορεί να σας την κάνει φθηνότερα δεν θα κάνει τόσο καλή δουλειά και ίσως να καταστρέψει τα μαλλιά σας. Από την άλλη όποιος σας ζητήσει πάνω από 170 ευρώ έως και 250 είναι πολύ ακριβός χωρίς να προσφέρει κάτι πέραν ίσως της φήμης του ιδιοκτήτη, κατά τη προσωπική μου άποψη πάντοτε.

Το δικό μου μαλλί έχει ένα μέτριο μήκος και για τη θεραπεία και ένα σαμπουάν που όπως έχουμε πει πρέπει να χρησιμοποιείται έπειτα, πλήρωσα 150 ευρώ. Σαφώς η όλη διαδικασία από τα χέρια ενός επαγγελματία δεν συγκρίνεται με αυτήν που σας περιέγραψα κάνοντας τη θεραπεία μόνη στο σπίτι. Η διαδικασία λοιπόν έχει ως εξής: αρχικά μου άφησαν το σαμπουάν για 10 λεπτά στα μαλλιά προφανώς για να καθαρίσουν καλά, κατόπιν έγινε η εφαρμογή της κερατίνης σε ένα πάρα πολύ λεπτό στρώμα στην κάθε τούφα και μπήκα στην αναμονή για 30 λεπτά. Με το πέρας των 30 αυτών λεπτών τα μαλλιά μου στα σημεία που ήτανε αφυδατωμένες οι άκρες είχανε ρουφήξει εντελώς το προϊόν, που σημαίνει ότι η κερατίνη ενυδάτωσε όντως την τρίχα και το μαλλί μου χρειαζόταν ακόμη περισσότερο προϊόν. Τα στέγνωσαν με κρύο αέρα και χωρίς την χρήση βούρτσας μαλλιών και στο τέλος έγινε το πέρασμα με τη ισιωτική σε πάρα πάρα πολύ λεπτές τούφες. Για τις επόμενες τρείς ημέρες δεν έπρεπε να λούσω τα μαλλιά μου, να έρθουν σε επαφή με υγρασία ή ακόμα και να ιδρώσω.

Το αποτέλεσμα σαφώς καταπληκτικό, τώρα είμαι δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Το μόνο που έχω να σημειώσω ως αρνητικό είναι ότι τα μαλλιά εξακολουθούν όπως και την προηγούμενη φορά να λαδώνουν σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό θεωρώ ότι θα επιφέρει και μία πιο γρήγορη εξασθένηση της θεραπείας η οποία φυσιολογικά υπολογίζεται στους τρεις μήνες. Μη ξεχνάμε πώς η κερατίνη είναι μια θεραπεία η οποία βοηθάει τα μαλλιά να ενυδατωθουν, να δείχνουν και να είναι πιο υγιή και φυσικά είναι ιδανική για όσες θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους.

θα χαρώ να μάθω πως σας φάνηκε!

Με αγάπη Μαίρη