Φακοί επαφής με χρώμα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Φακοί επαφής με χρώμα: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

05/03/2018 0 Από PotPourriBlog

Έχετε μπει ποτέ στον πειρασμό να αναρωτηθείτε πως θα ήταν να αλλάζατε κάτι στην εμφάνιση σας; Πολλοί από εσάς ίσως ήδη φοράτε φακούς επαφής λόγω προβλημάτων στην όραση, αλλά σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει όλοι πως είναι να φοράτε χρωματιστούς φακούς επαφής και πολλές φορές η σκέψη είναι δελεαστική. Να λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε μια τέτοια αγορά έστω και αν είναι για να ολοκληρώσετε το κοστούμι σας τα καρναβάλια. 

Μπορεί λοιπόν να φοριούνται καθαρά για αισθητικούς σκοπούς αποκλειστικά και μόνο για να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας και αν δεν το χρειάζεστε να μην συντελούν στη διόρθωση της όρασης. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι φακοί επαφής είναι ένα ιατρικό προϊόν και πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν από την εφαρμογή τους καθώς μια λανθασμένη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές επιπλοκές στην όραση σας.

•Ένας γιατρός θα βρει τον κατάλληλο φακό για εσάς ανάλογα με την καμπυλότητα του, αποφεύγοντας έτσι λοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν έπειτα από τον ερεθισμό και την τριβή που υφίσταται το μάτι. Ο κάθε ένας από μας χρειάζεται λοιπόν το δικό του “νούμερο”.

•Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τους φακούς κάποιου άλλου. Ακόμα και αν δεν έχουν βαθμούς, εκτός από την μη καταλληλότητα για το δικό σας μάτι, η ανταλλαγή μικροβίων μέσω των φακών μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές λοιμώξεις.

•Μετά από το ορισμένο χρονικό διάστημα χρήσης τους οι φακοί πρέπει να αντικαθίστανται από καινούργιους, είτε αυτοί είναι χρωματιστοί είτε όχι.

•Μην κοιμάστε ποτέ με τους φακούς επαφής. Ακόμα και αν οι φακοί σας ενδείκνυνται γι’ αυτό, είναι 15 φορές πιθανότερο να εμφανίσετε κάποια λοίμωξη από κάποιον που τους βγάζει πριν τον ύπνο και τους αποστειρώνει.

•Υπάρχουν διάφορα ήδη φακών επαφής όπως αυτά που απλώς θα τονίσουν το φυσικό χρώμα των ματιών σας αλλά και αυτά που θα σας μεταμορφώσουν σε ήρωα ταινίας με αλλόκοσμο χρώμα ματιών. Αν δεν είστε πρόθυμοι για θεαματικές αλλαγές προτιμήστε κάποιο χρώμα κοντά στην φυσική σας απόχρωση.

•Το κόστος για ένα ζευγάρι χρωματιστών φακών επαφής είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτών των απλών φακών, ωστόσο για πολλούς η δυνατότητα να αλλάξουν το χρώμα των ματιών τους είναι καλά αξίζει τον κόπο.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να αλλάξετε το στιλ και την εμφάνιση σας το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ή τον οπτικό σας.

Με αγάπη Μαίρη