6 Συμβουλές για όμορφα χέρια και νύχια

6 Συμβουλές για όμορφα χέρια και νύχια

12/03/2018 0 Από PotPourriBlog

Δεν πρόκειται για μύθο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων το πρώτο πράγμα που κοιτάει σε κάποιον/α είναι τα χέρια και ως επί το πλείστον τα νύχια. Επίσης σε πολλούς κλάδους τα περιποιημένα άκρα θεωρούνται αυτονόητα, πόσο εύκολο είναι όμως να διατηρούνται τα νύχια μας υγιή; Μεγάλο ρόλο στη δομή και εμφάνιση των νυχιών μας παίζει η κληρονομικότητα, ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία εφόσον γίνονται σε καθημερινή βάση μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα τους.

•Προστατέψτε τα νύχια σας από την υπερβολική έκθεση στο νερό και τα φάρμακα, φορέστε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα και σε άλλες οικιακές δουλειές όπως το καθάρισμα του μπάνιου.

•Κάντε ένα διάλειμμα από την εφαρμογή τζελ στα νύχια σας και δώστε τους χρόνο να αναπνεύσουν και να επανέλθουν κόβοντας το μήκος τους.

•Ενυδατώστε τα χέρια και τα νύχια σας καθημερινά, είτε χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο, είτε καστορέλαιο, είτε λάδι καρύδας μακροπρόθεσμα θα κάνετε πολύ καλό στα νύχια και τα πετσάκια σας, που αν δεν κοπούν σωστά μπορεί να γίνουν εστία μικροβίων και να προκαλέσουν λοίμωξη.

•Πέρα από το θόρυβο που υπάρχει γύρω από την χρήση αντισηπτικών και το κατά πόσο αυτά όντως κάνουν δουλειά, η συχνή τους χρήση προκαλεί ξηροδερμία και αφυδάτωση στο δέρμα σας.

•Όπως και τα μαλλιά έτσι και τα νύχια μας χρειάζονται πρωτεϊνη την οποία προσλαμβάνουμε μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε βιταμίνες.

•Πολλές φορές η εμφάνιση ξηρού δέρματος γύρω από τα νύχια, λευκών κάθετων γραμμών ή ξεφλούδισμα στην άκρη των νυχιών είναι σημάδια που μπορεί να φανερώνουν ότι πάσχετε από υποθυρεοειδισμό. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να κάνετε τις κατάλληλες εξετάσεις.

Με αγάπη Μαίρη