Τι κάνω για να έχω υγιή, λαμπερά μαλλιά

Τι κάνω για να έχω υγιή, λαμπερά μαλλιά

19/03/2018 0 Από PotPourriBlog

Τα μαλλιά λένε, είναι καθρέφτης της υγείας μας καθώς είναι ένα μέσο με το οποίο το σώμα μας προσπαθεί να μας στείλει σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι από μας γεννιούνται με πλούσια μαλλιά ενώ άλλοι δυστυχώς όχι. Ωστόσο το πως μπορούμε να τα αναδείξουμε και να τα περιποιηθούμε είναι στο χέρι μας και μάλιστα με τις σωστές καθημερινές αλλαγές μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Πολλές φορές έχω γίνει αποδέκτης αρκετών φιλοφρονήσεων για το πόσο όμορφα και υγιή δείχνουν τα μαλλιά μου. Συγκεντρωμένες σε αυτό το άρθρο έχω κάποιες συμβουλές και βήματα για το πώς περιποιούμαι τα δικά μου σε καθημερινή βάση.

•Τα μαλλιά μου έχουνε λεπτή και ευαίσθητη τρίχα γι’ αυτό αποφεύγω να λούζομαι κάθε μέρα. Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρά οπότε λούζομαι κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα χωρίς στο μεταξύ να δείχνω άλουστη.

•Φροντίζω τη διατροφή μου και κυρίως την πρόσληψη πρωτεΐνης από τον οργανισμό. Το σώμα μας χρειάζεται πρωτεΐνη για να παράγει κερατίνη, την ουσία που κάνει τα μαλλιά πιο υγιή και δυνατά.

•Δεν λούζω ποτέ τα μαλλιά μου με καυτό νερό αφού το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την τρίχα με αποτέλεσμα να σπάει πιο εύκολα.

•Μία φορά την εβδομάδα κάνω μια μάσκα στα μαλλιά μου με την οποία τους κάνω αρκετά καλό μασάζ. Αφού ξεπλένω πολύ καλά τη μάσκα και βγω από το μπάνιο, αφήνω τα μαλλιά για αρκετή ώρα στην πετσέτα να στραγγίσουν.

• Έπειτα ξεκινάω να χτενίζω μαλλιά μου από την μέση και προς τις άκρες έτσι ξεμπλέκω τις άκρες και έπειτα χτενίζω τη ρίζα προκαλώντας λιγότερη φθορά. Αφού χτενίσω τα μαλλιά μου καθαρίζω πάρα πολύ καλά τη βούρτσα από τρίχες οι οποίες μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων.

•Στεγνώνω τα μαλλιά μου σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην ταλαιπωρούνται, ενώ αν έχω χρόνο αποφεύγω το πιστολάκι και τυλίγω τα μαλλιά μου με μεγάλα ρολά αφήνοντας να στεγνώσουν μόνα τους.

•Επίσης χρησιμοποιώ διάφορα προϊόντα για την ενυδάτωση και προστασία των μαλλιών μου όπως αυτό, προστασία για ταλαιπωτημένα μαλλιά όπως  αυτό κ.α. Ενώ στην περίπτωση που θέλω να χρησιμοποιήσω ισιωτική θα εφαρμόσω και κάποια επιπλέον προϊόντα για την προστασία από την υψηλή θερμοκρασία όπως αυτό.

•Τέλος όταν είναι απαραίτητο το λαστιχάκι προτιμώ πάντα ένα από αυτά που μοιάζουν με καλώδιο τηλεφώνου ώστε να μη δημιουργείται ψαλίδα.

Μην αμελείτε την περιποίηση των μαλλιών σας, για μένα έχει γίνει πλέον μια απόλυτα απαραίτητη συνήθεια.

Με αγάπη Μαίρη