Γάμος: Συμβουλές για τη λίστα των καλεσμένων σας

Γάμος: Συμβουλές για τη λίστα των καλεσμένων σας

21/03/2018 0 Από PotPourriBlog

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και οι γάμοι έχουν την τιμητική τους, αυτό το άρθρο είναι για όλες τις μελλοντικές ​νύφε​ς που τα έχουνε βρει λίγο σκούρα με τη λίστα των καλεσμένων τους. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλος πονοκέφαλος μπορεί να γίνει η ​λίστ​​α των καλεσμένων σε ένα γάμο. Οι διαφωνίες ανάμεσα σε οικογένεια και ζευγάρι δίνουν και παίρνουν​,​ γι’ αυτό ετοίμασα ένα μικρό οδηγό με συμβουλές ώστε να σας βοηθήσει σε αυτό τον μαραθώνιο οργάνωσης μέχρι το γάμο σας. 

Οι καλεσμένοι είναι μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρος στη διοργάνωση ενός γάμου και είναι βασικό να γνωρίζετε αν ο γάμος σας θα είναι ανοιχτός ή κλειστός. Οι καλεσμένοι σας θα είναι από όλες τις φάσεις στη ζωή σας και έτσι θα προσπαθήσουμε μαζί να βρούμε ένα σύστημα για να μπορέσετε να τους ταιριάξετε όλους μαζί σε μια λίστα. 

Βήμα πρώτο: ανοιχτός ή κλειστός γάμος; Αποφασίστε με το σύντροφό σας στο περίπου των αριθμό των καλεσμένων που θα θέλατε έχει ο γάμος σας. Από κει και μετά αναλόγως με τη λίστα των ανθρώπων που θα φτιάξετε θα διαμορφώσετε αυτό τον αριθμό προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατά το πρέπον.

Βήμα δεύτερο: ποιος θα πληρώσει το τραπέζι του γάμου; Αν όπως γίνεται κατά τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι πληρώνει τους δικούς του καλεσμένους και οι γονείς του καθένα επίσης τους δικούς τους θα πρέπει ο καθένας να κάνει τη λίστα του αλλά εσείς θα πρέπει να ορίσετε τον αριθμό τον οποίο θα μπορεί να καλέσει η κάθε οικογένεια ώστε να συμβαδίζει με τον πλάνο που κάνατε παραπάνω.

Βήμα τρίτο: ξεκινήστε γράφοντας ο καθένας την οικογένειά του μέχρι και τα δεύτερα ξαδέρφια σας. Έπειτα γράψτε τους κοντινούς σας φίλους, τους ανθρώπους που μιλάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είναι πολύ σημαντικοί στη ζωή σας. Συνεχίστε με ανθρώπους από το επαγγελματικό σας περιβάλλον αν αυτό είναι απαραίτητο. Αν όμως θεωρήσετε ότι δεν πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη στη λίστα σας άνθρωποι του επαγγελματικού σας περιβάλλοντος τότε αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τις δύο πλευρές ώστε να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις. Τέλος η λίστα σας θα περιλαμβάνει ανθρώπους που είχαν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας ή έχουν ακόμα και μπορεί να είναι από το σχολείο, τις σπουδές, τη γειτονιά που μεγαλώσατε και θα χαιρόσασταν να τους δείτε στο γάμο σας. Οι δυο λίστες στο τέλος θα συμπτυχθούν σε μια μαζί και με τις λίστες που έχετε αναθέσει στους γονείς σας. Σε αυτό το σημείο να είστε έτοιμοι για μια αυστηρή κουβέντα μαζί τους στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις σας.

Βήμα τέταρτο: δίπλα στο κάθε όνομα γράψτε τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι συνδέονται με το άτομο αυτό και προφανώς θα είναι στην τελετή μαζί του όπως σύντροφος ή παιδιά.

Βήμα πέμπτο: αν η λίστα σας έχει υπερβεί τον αριθμό των καλεσμένων που είχατε κατά νου στην αρχή αρχίστε να αφαιρείτε καλεσμένους από κάτω προς τα πάνω με τη σειρά που τους προσθέσατε στα βήματα που προαναφέραμε.

Extra tips

No1: Οι wedding planners θεωρούν ως δεδομένο ότι γενικά ένα 20% των καλεσμένων δεν θα καταφέρει να βρίσκεται στην τελετή σας και σημειώστε επίσης πως αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί/ μειωθεί ανάλογα με τον τόπο της τελετής.

No2: Μην κάνετε το λάθος να καλέσετε στο γάμο σας κάποιον που δεν θέλετε να βρίσκεται εκεί εκείνη την ημέρα. Η ημέρα του γάμου σας πρέπει να είναι γεμάτη από αγάπη και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να χαλάσετε την ατμόσφαιρα καλώντας κάποιον τον οποίο δεν θέλετε να δείτε.

No3: Ίσως κάποιοι από σας είναι τόσο open minded ώστε να καλέσουν στο γάμο τους κάποιον/α πρώην. Ακόμα και αν έχετε πολύ καλές σχέσεις η αμηχανία που θα προκαλέσετε στην οικογένειά σας, στους φίλους αλλά και το σύντροφό σας εφόσον αυτοί γνώριζαν για την προηγούμενη σας σχέση θα είναι μεγάλη. Πιο πιθανό είναι βέβαια και η προηγούμενη σας σχέση να μην έρθει στο γάμο σας ακόμα και αν την καλέσετε. Στην περίπτωση βέβαια που ο/η πρώην σας ανήκει στο ευρύτερο φιλικό σας περιβάλλον το οποίο θα είναι καλεσμένο, πριν γράψετε την πρόσκληση συζητήστε το ξεκάθαρα με το σύντροφό σας και πάρτε την απόφαση από κοινού.

Αυτά από μένα! Εύχομαι καλή επιτυχία στο σχεδιασμό της λίστας σας και φυσικά βίο ανθόσπαρτο.

Με αγάπη Μαίρη