Εστίες μικροβίων. Είναι παντού!

Εστίες μικροβίων. Είναι παντού!

04/04/2018 0 Από PotPourriBlog

​Αντικείμενα που έχουμε όλοι στο σπίτι και κάνεις δε λέει να πιστέψει πως ανήκουν στα σκουπίδια. Ακόμα και εσείς που κάνετε τα πάντα για να διατηρήσει το σπίτι σας καθαρό από μικρόβια είμαι σίγουρη οτι έχετε κάνει αυτά τα λάθη. Σήμερα θα σας ισοπεδώσω την εντύπωση που έχετε για μερικά από τα πιο αγαπημένα πράγματα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. 

•Πόσες φορές έχετε αντικαταστήσει τα μαξιλάρια σας; Αφήστε ξέρω καμία. Και δεν είστε οι μόνοι. Το μόνο κακό είναι ότι ένα μικρό οικοσύστημα ζει πάνω στα μαξιλάρια μας. Τι εννοώ; Τα νεκρά κύτταρα και ο ιδρώτας παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν ακάρεα μικρόβια και μύκητες. Όχι μόνο αλλεργίες και προβλήματα αναπνοής αλλά και ακμη μπορούν να προκαλέσουν. Το αν κοιμάστε σε πουπουλένιο ή συνθετικό μαξιλάρι δεν έχει απολύτως καμία σημασία παρά μόνο στο ότι το συνθετικό μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο και αυτό συνιστάται κάθε 3 μήνες. Κατά τα αλλά μετά από ενα ευλογο διαστημα η μόνη λύση είναι ο κουβάς. 

•Επόμενος έλεγχος στη οδοντόβουρτσα. Να θυμάστε ότι ό,τι μένει για πολύ ώρα υγρό είναι ένας ιδανικός χώρος αναπαραγωγής μικροβίων. Αν δε έχει αρχίσει να χάνει το χρώμα της και να λυγίζουν οι τρίχες ήρθε το τέλος εδώ και καιρό. Το αργότερο κάθε τρεις μήνες πρέπει να αλλάζετε και την οδοντόβουρτσα σας. 

•Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει ληγμένα καλλυντικά. Είτε αυτό είναι ένα κραγιόν είτε είναι ένα μολύβι που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε όλοι κάτι έχουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ξεχνάμε πως και αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Ναι εκείνο το μικρό βαζάκι στην ετικέτα που γράφει 6Μ ή 12Μ… Είναι η συνιστώμενη περίοδος χρήσης!!! φοβερό ε;; Όσο μεγάλος και αν είναι ο πόνος του αποχωρισμού πιστέψτε με δεν θα είναι μεγαλύτερος από τον εκνευρισμό της φλεγμονής στα μάτια και το πρόσωπο. Μην τσιγκουνευτείτε να τα ρίξετε στα σκουπίδια μετά από έναν χρόνο το πολύ και σκεφτείτε ότι κάνετε χώρο για καινούργια καθαρά από βακτήρια. 

Λυπάμαι που τώρα τα βλέπετε με άλλο μάτι αλλά είναι για καλό. Παρακαλώ.. δεν κάνει τίποτα.

Με αγάπη Μαίρη