Σακουλάκια σιλικόνης: Εσύ ακόμα τα πετάς;

Σακουλάκια σιλικόνης: Εσύ ακόμα τα πετάς;

11/04/2018 0 Από PotPourriBlog

Όταν έβρισκα τα σακουλάκια σιλικόνης στο κουτί από τα καινούργια μου παπούτσια υπέθετα ότι κάποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν την οποία αγνοούσα. Φυσικά δεν γνώριζα ότι μπορεί να φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα σε καθημερινές καταστάσεις αλλά το έμαθα και από τότε δεν τα πετάω πια ποτέ! ​

Ο μόνος λόγος που πάνω τους αναγράφεται πως πρέπει να πεταχτούν άμεσα είναι γιατί μοιάζουν με σακουλάκια ζάχαρης και υπάρχει κίνδυνος κατάποσης. Αλλά και έτσι ακόμη δεν προκαλούν κάποια δηλητηρίαση αφού ο οργανισμός θα τα αποβάλλει αυτόματα. Σκοπός τους είναι να απορροφούν υγρασία από τα προϊόντα με τα οποία πακετάρονται. 

Που λοιπόν μπορούνε να μας φανούν χρήσιμα; Θα σας δώσω αμέσως έξι λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να ξαναπέταξετε ποτέ αυτά τα μικρά σακουλάκια. 

Απορροφούν τις μυρωδιές εξαλείφουν τη μούχλα και τα βακτηρίδια από τις τσάντες σας. Γυρίσατε λοιπόν από την άδεια σας ή μυρίζει η τσάντα του γυμναστηρίου σας; Κανένα πρόβλημα ρίξτε μέσα δυο, τρία σακουλάκια και θα δείτε τις δυσάρεστες οσμές να εξαφανίζονται. 

Προστατεύστε τα ασημικά και τα κοσμήματα σας από τη σκουριά. Αποθηκεύστε τα με δύο σακουλάκια σιλικόνης και δείτε τη σκουριά να εξαφανίζεται. Ακόμα και για τα μαχαιροπίρουνα σας μπορείτε να βάλετε στο συρτάρι τους σακουλάκια σιλικόνης και θα δείτε ότι θα αποτρέψουν την εμφάνιση σκουριάς.

• Έπεσε το κινητό σας τηλέφωνο στο νερό; Βγάλτε την κάρτα και την μπαταρία στεγνώστε τα όσο το δυνατόν καλύτερα και αφού γεμίσετε ένα βάζο με σακουλάκια σιλικόνης αφήστε μέσα σε αυτό το κινητό σας για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα θα λειτουργεί κανονικά. 

Υγρασία μέσα στο αυτοκίνητο; Βάλτε μερικά σακουλάκια στο παρμπρίζ σας όσο και αν το βρίσκετε αντιαισθητικό γιατί θα σας βοηθήσουν πραγματικά και θα σας εξοικονομήσουν χρόνο εξαφανίζοντας την υγρασία. 

•Εξοικονομήστε χρήματα και προστατευτείτε από λοιμώξεις που προκαλούνται από τη σκουριασμένη λεπίδα του ξυραφιού σας. Μεγαλώστε στη διάρκεια ζωής του ξυραφιού σας παίρνοντας το από το ντους, στεγνώνοντας καλά και αποθηκεύοντας σε ένα σακουλάκι με μερικά μικρά σακουλάκια σιλικόνης. 

•Με αυτά τα σακουλάκια μπορείτε να αποξηράνετε λουλούδια σε χρόνο ρεκόρ! Βάλτε σε ένα βάζο τα λουλούδια που θέλετε να αποξηραίνετε και γεμίστε το έπειτα με μπαλάκια σιλικόνης μέχρι τα λουλούδια να καλυφθούν τελείως. Μετά από τρεις μέρες τα λουλούδια θα έχουν ξεραθεί διατηρώντας το χρώμα τους ανεπηρέαστο. 

Κάποια στιγμή φυσικά τα σακουλάκια αυτά δεν μπορούνε να απορροφήσουν άλλη υγρασία, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξετε. Βάλτε τα για 60 λεπτά στους 60 βαθμούς στο φούρνο και θα είναι σαν καινούρια έτοιμα να τα ξαναχρησιμοποιήσετε ενώ μπορείτε να τα προμηθευτείτε και online. 

Αλλιώς θυμηθείτε πως είναι πάντα μια καλή δικαιολογία για καινούργια παπούτσια. 

Με αγάπη Μαίρη