Καλοκαίρι- Κυτταρίτιδα :1-0

Καλοκαίρι- Κυτταρίτιδα :1-0

16/04/2018 0 Από PotPourriBlog

​Αρχικά ας πούμε ότι αν ήσασταν από τις τυχερές που δεν εμφανίζουν κυτταρίτιδα δεν θα διαβάζετε αυτό το άρθρο. Ας μιλήσουμε λοιπόν ανοιχτά. Ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να φαίνεται, όμως το να βελτιώσετε την εικόνα φλοιού πορτοκαλιού δεν είναι ακατόρθωτο. Ένα μεγάλο ποσοστό παγκοσμίως, ανδρών και γυναικών, έχουν το ίδιο πρόβλημα. Παρόλο που και οι άνδρες εμφανίζουν κυτταρίτιδα ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος λόγω του ότι ο συνδετικός τους ιστός έχει πολύ πιο σφιχτούς δεσμούς ενώ ο γυναικείος είναι πιο ελαστικός. 

Η κληρονομικότητα είναι αυτή που καθορίζει το πόσο ελαστικός θα είναι ο ιστός του καθενός αλλά και την κατανομή του λίπους σε κάθε οργανισμό. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει προδιάθεση χωρίς να συντρέχουν άλλοι παράγοντες αλλά και ότι η ηλικία ή το σωματικό βάρος δεν παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη της. Μπορεί εν ολίγης να μειωθεί αλλά όχι να εξαφανιστεί. Για να βελτιώσετε λοιπόν αυτή την δυσάρεστη εικόνα ίσως χρειαστεί να προχωρήσετε σε αρκετές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

 •Αρχικά μία διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και αλάτι αλλά εμπλουτισμένη από φρούτα και λαχανικά σε συνδυασμό με τακτική άσκηση θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το ήδη συσσωρευμένο λίπος. 

•Εστιάστε στο να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με καθημερινό μασάζ με μια ειδική βούρτσα κατά της κυτταρίτιδας. Επίσης συστήνεται καθημερινό πίλινγκ στις προβληματικές περιοχές το οποίο βοηθά στην καλή κυκλοφορία και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί. 

•Άλλα πράγματα τα οποία μπορεί να έχετε ακούσει είναι η εναλλαγή του νερού από ζεστό σε κρύο και αντίστροφα στο ντους το οποίο όμως μην περιμένετε να κάνει θαύματα. Το να παρέχετε όμως στον οργανισμό σας μεγάλη ποσότητα νερού καθημερινά -ιδανικά πάνω από 2l τη μέρα- αυτό ναι μπορεί να κάνει θαύματα και να κάνει το δέρμα σας να γυαλίζει να είναι λείο και να φαίνεται πιο υγιές από ποτέ. 

•Όπως ανέφερα και παραπάνω η άσκηση είναι απαραίτητη σε όποια μορφή και αν είναι. Ακόμα και οι πιο απλές ασκήσεις στο σπίτι θα βοηθήσουν. Γνωρίζω ότι δεν είναι όλοι σε θέση για μια συνδρομή στο γυμναστήριο αλλά λίγο περπάτημα ή ποδήλατο είναι ακόμα δωρεάν για όλους. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσετε και μία κρέμα κατά της κυτταρίτιδας πρωί και βράδυ και επιμείνετε σε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας θα δείτε αποτελέσματα μέσα σε 30 μέρες εγγυημένα. 

Εγώ θα σας προτείνω το πίλινγκ του οποίου τη συνταγή σας έδωσα εδώ, ένα σαπούνι για το μπάνιο το οποίο με βοήθησε πάρα πολύ, και τέλος αυτή την κρέμα  μαζί με τη βούρτσα σε μία σχετικά οικονομική τιμή η οποία θα σας βοηθήσει και αυτή να δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Θα χαρώ πολύ να μάθω τις εντυπώσεις σας. 

Με αγάπη Μαίρη