Νύφη σε απόγνωση: Πως διαχειρίζονται οι χωρισμένοι γονείς σε έναν γάμο;

Νύφη σε απόγνωση: Πως διαχειρίζονται οι χωρισμένοι γονείς σε έναν γάμο;

10/05/2018 0 Από PotPourriBlog

Κάθε οικογένεια είναι μοναδική και έχει τις δικές της μοναδικές στιγμές αμηχανίας. Όταν αυτές οι στιγμές όμως αφορούν τους διαζευγμένους γονείς τα πράγματα μπορεί να πάρουν άσχημη και ντροπιαστική τροπή. Επειδή ένα ζευγάρι χωρίζει δεν σημαίνει ότι τα παιδιά πάντα παίρνουν το μέρος της μιας πλευράς και παύουν να αγαπούν την άλλη. Έτσι και όταν έρχεται η ώρα να παρευρεθούν στο γάμο του παιδιού τους τα ευτράπελα καραδοκούν αγκαλιά με την αμηχανία να δημιουργήσουν σκηνές που σπάνια ξεχνιούνται.

Το πως μπορεί να το διαχειριστεί το μελλοντικό ζευγάρι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και θέλει αρκετό χρόνο, σκέψη και προπαντός ψυχραιμία. Ιστορίες με γονείς που μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν υπάρχουν πολλές, επειδή όμως δεν θέλετε να θυμούνται το γάμο σας για τις κακίες και τα ειρωνικά βλέμματα των χωρισμένων γονιών σας να τι πρέπει να προσέξετε.

Πολλές φορές η επικοινωνία με έναν από τους γονείς ίσως έχει χαθεί και μπορεί αν φυσικά και εσείς το θέλετε να πρέπει να μπείτε σε μια διαδικασία να χτίσετε την σχέση από την αρχή όσο αυτό είναι εφικτό. Σίγουρα έχετε πολλές απορίες και άλλα τόσα διλήμματα όπως που θα καθίσουν στο τραπέζι που θα ακολουθήσει και ποιος θα σας πάει στην εκκλησία αν με τον πατέρα δεν έχετε την ιδανική σχέση.

Θυμηθείτε πως οι αποφάσεις θα παρθούν από εσάς σύμφωνα με το πως αισθάνεστε ΕΣΕΙΣ καλύτερα και όχι σύμφωνα με τα στερεότυπα.

Αν λοιπόν θέλετε τον πατριό ή απλώς τη μητέρα σας να σας παραδώσει στον γαμπρό αυτό είναι απόλυτα κατανοητό, αρκεί να είστε εσείς χαρούμενη. Σε ένα παράλληλο και ιδανικό σύμπαν οι δύο πλευρές βάζουν στην άκρη τις διαφωνίες για μια και μοναδική μέρα για χάρη του παιδιού τους και συμπεριφέρονται κόσμια και χωρίς εγωισμούς. Αλλά μην περιμένετε απαραίτητα να συμβούν όλα αυτά γιατί είπαμε.. αυτά συμβαίνουν σε ένα παράλληλο σύμπαν!

Έπειτα κατά τη διάρκεια της τελετής οι γονείς βρίσκονται πλάι στο ζευγάρι οπότε σκέφτεστε εδώ τι κάνουμε και πως τους βάζουμε δίπλα δίπλα; Αν οι γονείς συνοδεύονται και οι δύο είναι δική σας επιλογή αν θα τους έχετε δίπλα σας μαζί με τους συντρόφους τους και με ποια σειρά. Αν όμως ο ένας από τους δύο δεν έχει φτιάξει ξανά τη ζωή του καλό είναι να έχετε δίπλα σας στο μυστήριο μόνο τους κουμπάρους και τα παρανυφάκια.

Λυπάμαι που θα το μάθετε από μένα αλλά αν είστε από τους ανθρώπους που κάνουν πάντα πίσω και ζουν για να ευχαριστούν τους άλλους εδώ θα χρειαστεί να πατήσετε πόδι γιατί όλοι θα θέλουν να περάσει το δικό τους. Εσείς είστε αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τους γονείς τους και τι θα ήταν αυτό το οποίο θα τους έκανε να σκεφτούν και τη δική σας θέση και επιθυμία. Βρείτε το λοιπόν και κάντε μια κουβέντα μαζί τους στην οποί θα τους εξηγείτε πόσο σημαντική είναι για σας η παρουσία τους στο πλάι σας εκείνη την τόσο σημαντική μέρα της ζωής σας.

Στο καθιερωμένο πια πάρτι που ακολουθεί πρέπει μάλλον να τους βάλετε σε διαφορετικά τραπέζια με αγαπημένους τους φίλους. Βασιστείτε στους ανθρώπους αυτούς να φροντίσουν ότι στην περίπτωση που κάποιος από τους δυο γονείς δεν συνοδεύεται, θα υπάρχει πάντα κάποιος στο το τραπέζι να χορέψει μαζί τους. Ειδικά αν αυτή είναι η μαμά και ο μπαμπάς συνοδεύεται από την κατά είκοσι χρόνια μικρότερη του υπάλληλο. If you know what i mean…

Οικογενειακές φωτογραφίες.. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Αν κάποιος δεν θέλει να είναι στην ίδια φωτογραφία με τον άλλο κανένα πρόβλημα. Δεν νομίζω άλλωστε να θέλετε στιγμιότυπα του γάμου σας με ξινισμένους γονείς και την αμηχανία να πλανάται ελεύθερα στην ατμόσφαιρα. Κουβεντιάστε το λοιπόν από πριν για να αποφύγετε ευτράπελα και παρεξηγήσεις τις τελευταίας στιγμής και δώστε στους γονείς σας την δυνατότητα τις επιλογής. Επίσης αν οι γονείς συνοδεύονται μπορεί ο/η συνοδός να είναι σε κάποιες αλλά οπωσδήποτε όχι σε όλες τις φωτογραφίες.

Μην ξεχνάτε πως το να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις είναι πιο εύκολο από το να τις διαχειριστείτε ενώ συμβαίνουν. Με σύμβουλο σας το διάλογο και πλήρη γνώση των επιθυμιών σας θα καταφέρετε να κάνετε την μέρα του γάμου σας ένα όμορφο ταξίδι για εσάς αλλά και την οικογένεια σας.

Με αγάπη Μαίρη