Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το σκληρό νερό

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το σκληρό νερό

20/06/2018 0 Από PotPourriBlog

Σας έχει συμβεί να έχετε την αίσθηση ότι τα μαλλιά σας λαδώνουν πιο γρήγορα, είναι πιο θαμπά απ’ ότι παλιά και το καινούργιο σας χρώμα ξεθώριασε κιόλας; Ο λόγος συνήθως είναι τα άλατα που περιέχονται στο νερό της περιοχής σας. Εκτός από τα υπολείμματα προϊόντων που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής, τα μεταλλικά άλατα φράζουν τους πόρους στο κεφάλι ενώ μπορούν να προκαλέσουν ακμή αλλά και άλλες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας. 

Αναλυτικά οι υπαίτιοι για ότι συμβαίνει στα μαλλιά μας:

•Ασβέστιο και χλώριο: πνίγουν τα μαλλιά σας στη ρίζα
•Μαγνήσιο: παίρνει τη λάμψη από τα μαλλιά σας
•Σίδηρος: προκαλεί την υπερβολικά ξηρή αίσθηση και αλλάζει τη σύσταση της τρίχας
•Χαλκός: αποχρωματίζει τα μαλλιά σας
•Διοξείδιο του πυριτίου: σχηματίζει ένα σκληρό και αδιάλυτο κατακάθι στην επιφάνεια του κεφαλιού.
•Μόλυβδος: αποτρέπει την σωστή εφαρμογή χημικών, όπως η περμανάντ και τα χρώματα

Και τι να κάνω θα μου πείτε να λούζομαι με calgon; Όχι.

 

Μπορείτε όμως να απομακρύνετε τα υπολείμματα αυτά με κανονικά σαμπουάν τα οποία συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια φορά εβδομαδιαία. Τα σαμπουάν αυτά είναι τα λεγόμενα clarifying shampoo. Υπάρχουν διαφόρων ειδών σαμπουάν που κάποια στοχεύουν στην απομάκρυνση υπολειμμάτων από προϊόντα περιποίησης ενώ άλλα από τα άλατα και τα μέταλλα που περιέχονται στο νερό. 

 

Ενδεικτικά κάποια παρακάτω για να έχετε υπόψιν σας:

 

MOROCCANOIL CLARIFYING SHAMPOO στα 25€ περίπου. Βρείτε το εδώ

 

PAUL MITCHELL CLARIFYING

SHAMPOO THREE 300ML στα 16€.

Βρείτε το εδώ

 

Πολλές φορές τυχαίνει να βλέπω ανθρώπους να προτείνουν λύσεις όπως το μείγμα από μαγειρική σόδα το ξίδι, ή τη σόδα ως αναψυκτικό σε αυτές τις περιπτώσεις. Διαφωνώ απόλυτα με αυτό το σκεπτικό διότι παρόλο που η σόδα σε μια μεμονωμένη εφαρμογή μπορεί όντως να αφαιρέσει αυτά τα κατάλοιπα, η εκτεταμένη χρήση της είναι κατά τη γνώμη μου απαγορευτική καθώς η φθορά και το σπάσιμο της τρίχας που προκαλεί στα μαλλιά είναι ανεπανόρθωτο. Αφήστε κατά μέρος λοιπόν τις τσιγκουνιές σε αυτή την περίπτωση.

 

Σαν καθημερινό σαμπουάν το οποίο δεν θα αφήνει νέα υπολείμματα θα σας συνιστούσα αυτά επάνω στα οποία αναγράφετε η ένδειξη sulfate free δηλαδή χωρίς άλατα. Τα συγκεκριμένα σαμπουάν όπως και τα προηγούμενα μπορείτε να τα βρείτε online αλλά και σε καταστήματα ειδών κομμωτηρίου. Θα σας προτείνω κάποια ενδεικτικά και εδώ.

Αυτό το οποίο χρησιμοποιώ εγώ στα 17€/L από την SCHWARZKOPF PROFESSIONAL.

 

BC COLOR FREEZE SULFATE FREE SHAMPOO 1000ml

 

μπορείτε να το βρείτε εδώ

 

FARCOM SERI COLOR SHIELD SULFATE FREE SHAMPOO 1000ML στα 12€ και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αν δείτε ότι δεν υπάρχει βελτίωση με αυτό τον τρόπο, κάντε ένα τεστ σκληρότητας νερού με ταινίες που είναι πάρα πολύ εύκολο και οικονομικό (όπως αυτό) και έπειτα δοκιμάστε να εφαρμόσετε στο τηλέφωνο της ντουζιέρας σας ένα φίλτρο.

 

Έτσι θα είστε απόλυτα σίγουροι ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά και θα τα αισθάνεστε πια ανάλαφρα και γεμάτα ζωντάνια. 

Με αγάπη Μαίρη.