Το ιαπωνικό μυστικό της αντιγήρανσης

Το ιαπωνικό μυστικό της αντιγήρανσης

04/07/2018 0 Από PotPourriBlog

Οι Γιαπωνέζες γνωρίζουν με σιγουριά πως να περιποιούνται το δέρμα τους και αυτό φαίνεται! Αν όμως πιστεύετε ότι οφείλεται στα πολλά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν κάνετε λάθος, αφού όπως όλα δείχνουν, το μυστικό τους είναι ένα και μόνο συστατικό. Το ρύζι!

Μπορεί λοιπόν να κυκλοφορούν αναρίθμητα προϊόντα στην αγορά για την αντιγήρανση αλλά μόνο το ιαπωνικό αυτό μυστικό που χάνεται στα βάθη του χρόνου μπορεί να σας χαρίσει δέρμα που θα δείχνει έως και 10 χρόνια νεότερο.

Τα πλεονεκτήματα του ρυζιού ποικίλλουν και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Μια μάσκα ρυζιού λοιπόν είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος ακόμα και για δέρματα με ακμή. Επιπλέον θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα εξαφανίσει κηλίδες μέσω μιας ελαφριάς απολέπισης. Θα απαλύνει το δέρμα σας, θα καταπραΰνει κοκκινίλες και θα εξαφανίσει γραμμές και ρυτίδες ενώ θα συρρικνώσει τους πόρους στο πρόσωπο σας.

Το νερό στο οποίο έχετε βράσει ρύζι μπορεί να καταπραΰνει πόνους από εγκαύματα χάρη στις θεραπευτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Επίσης θα βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας του δέρματος χάρη στην οποία το δέρμα εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά παραμένει ελαστικό και παράγει κολλαγόνο.

Στη μάσκα η οποία αποτελείται από τρία υλικά θα συμπεριλάβουμε ακόμη δύο πολύ ευεργετικά συστατικά. Το μέλι και το γάλα. Το μέλι αποτρέπει την εμφάνιση ακμής χάρη στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Τέλος προσθέτουμε το πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες γάλα. Θα ενυδατώσει βαθιά το δέρμα σας και με τη βοήθεια του γαλακτικού οξέος θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Ο τρόπος λοιπόν για να επωφεληθείτε από όλα αυτά τα ευεργετικά στοιχεία είναι απλός.

Θα χρειαστείτε:

3 κ.σ Ρύζι

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ γάλα

Πρώτα βράστε και σουρώστε το ρύζι όμως κρατήστε το νερό γιατί θα το χρειαστείτε αργότερα. Έπειτα ζεστάνετε το γάλα και αναμείξτε το με το ρύζι. Διαλύστε, όσο είναι αυτό δυνατό, το ρύζι. Τέλος προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά. Μόλις ενσωματωθεί τελείως απλώστε σε καθαρό δέρμα και αφήστε το μείγμα να στεγνώσει. Τέλος ξεπλύνετε με το νερό στο οποίο έβρασε το ρύζι.

Θα διαπιστώσετε πως η εμπειρία είναι αντάξια με αυτή των προϊόντων ενός πολυτελούς σπα.

Με αγάπη Μαίρη