8 Βήματα για την απόλυτη χαλάρωση ενός σπά

8 Βήματα για την απόλυτη χαλάρωση ενός σπά

04/11/2018 0 Από PotPourriBlog

Ποιος δεν έχει συνδέσει την εικόνα μιας γεμάτης μπανιέρας σε συνδυασμό με χαμηλό φωτισμό και μουσική ως την απόλυτη χαλάρωση; Τι μας κρατάει λοιπόν από τον απολαύσουμε λίγες τέτοιες στιγμές; Ένα 80% θα σκεφτούν ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βρει λίγο χρόνο για να καταφέρει να κάνει ένα μπάνιο χωρίς περισπάσεις. Το χειμώνα όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 8°C το σώμα μας τείνει να χάνει την υγρασία του και σε συνδυασμό με το κρύο και το ζεστό αέρα του καλοριφέρ το δέρμα μας ξηραίνει. Ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια μπορεί να ενυδατώσει το ξηρό δέρμα, να ανακουφίσει τους τεταμένους μύες και να συμβάλει στην ανάκαμψη από ένα κρυολόγημα. Ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνά τα 20’ σε διάρκεια και φυσικά πρέπει να ακολουθείται από έναν ξεκούραστο ύπνο.

Αυτά που χρειάζεστε για να πετύχετε την ιδανική ατμόσφαιρα είναι:

-Μουσική

-Χαμηλός φωτισμός

-Αιθέρια έλαια μπάνιου

-Μαξιλάρι μπάνιου

-Νερό

-Μια πετσέτα για τα χέρια σας

-Κάτι για να διαβάσετε αφού το διάβασμα συμβάλει στην χαλάρωση του πνεύματος.

Η προετοιμασία είναι το Α και το Ω για όσους τείνουν να πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο ώστε να βυθιστούν με ηρεμία στην μπανιέρα τους.

Photo by Camille / Kmile on Unsplash

Συμβουλές για τη σωστή προετοιμασία:

•Έχετε να κλείσετε κάποιο ραντεβού, να βγάλετε τα σκουπίδια ή να αδειάσετε το πλυντήριο πιάτων; Φροντίστε τα όλα πριν μπείτε στο μπάνιο ώστε να απελευθερώσετε το μυαλό σας από εκκρεμότητες.

•Κλείστε το κινητό, χαμηλώστε το σταθερό σας και απλά θέστε τον εαυτό σας «μη διαθέσιμο». Τίποτα δεν θα πρέπει να μπορεί να ταράξει την ηρεμία σας.

•Βάλτε την αγαπημένη σας χαλαρωτική μουσική να παίζει αλλά μην βάλετε ράδιο γιατί θα σας αποσπάσει από την λειτουργία «χαλάρωσης» στην οποία θέλουμε να μπείτε. Σκοπός του μπάνιου είναι να μας ξεκουράσει από την καθημερινότητα και όχι να μας ταράξει.

•Η θερμοκρασία του νερού είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας. Για να την πετύχετε χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο μπάνιου για βρέφη. Η ιδανική θερμοκρασία λοιπόν είναι μεταξύ 36°C και 38°C ενώ είναι να σημαντικό να μην υπερβεί την θερμοκρασία του σώματος αφού μπορεί να οδηγήσει σε κυκλοφορικά προβλήματα και κατά συνέπεια σε αδιαθεσία.

•Ακόμα και σε ιδανική θερμοκρασία νερού το σώμα σας θα χρειαστεί νερό για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος. Φροντίστε λοιπόν να έχετε δίπλα σας και ένα ποτήρι νερό.

•Χρησιμοποιήστε προϊόντα ιδανικά για το σώμα σας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα προτιμήστε ένα ήπιο αφρόλουτρο ουδέτερου PH και έλαια χωρίς έντονο άρωμα. Μην ξεχνάτε πως τα έλαια καθιστούν την επιφάνεια της μπανιέρας σας ιδιαίτερα επικίνδυνη γι’αυτό φροντίστε τυχόν υπολείμματα τους αφού τελειώσετε.

Photo by Hans Vivek on Unsplash

•Χαμηλώστε τα φώτα. Το χαμηλό φως χαλαρώνει τις αισθήσεις και δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Ανάψτε μερικά ρεσό ή χρησιμοποιήστε πηγές φωτός με αμυδρό φωτισμό. Με αρωματικά κεριά μπορείτε ακόμη να πετύχετε ένα εξίσου αισθησιακό αρωματικό αποτέλεσμα ενός ολοδικού σας σπιτικού σπα, για εσάς που δεν αντέχετε τα αρωματικά προϊόντα περιποίησης στο δέρμα σας.

•Μαξιλάρια μπάνιου. Τα μαξιλάρια αυτά είναι ειδικά μελετημένα ώστε να ξεκουράζουν τον αυχένα και φτιαγμένα έτσι ώστε να μπορούν να βρέχονται. Αν θέλετε να νιώσετε πραγματική ευεξία μετά από το μπάνιο σας θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να παρέχετε στον εαυτό σας ένα τέτοιο μαξιλάρι.

Μήπως απόψε είναι κιόλας η στιγμή να χαρίσετε στον εαυτό σας τις στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας που χρειάζεται;
Με αγάπη Μαίρη