Συσκευές ηλεκτροδιέγερσης κατά της δυσμηνόρροιας.

Συσκευές ηλεκτροδιέγερσης κατά της δυσμηνόρροιας.

26/02/2019 0 Από PotPourriBlog

Η πρωτοπαθής δυσμηνόρροια ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο από την πρώτη τους πολλές φορές έμμηνο ρύση. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ενοχλήσεις είναι ανεκτές και ο πόνος Στα αναμενόμενα πλαίσια. Σε αντίθετη περίπτωση οι πόνοι μπορεί από την πρώτη στιγμή να είναι αφόρητοι και τα χάπια συχνά να μην προσφέρουν ανακούφιση. 

Όπως πολλά κορίτσια έτσι και εγώ έμαθα να ζω με αυτό. Συνήθισα να χάνω μαθήματα, βόλτες και σημαντικές στιγμές. Έφτασα να χάσω τη δουλειά μου γιατί έλειπα σχεδόν κάθε μήνα έστω και μια μέρα από το πόστο μου. Δοκίμασα σε συνεννόηση με την γιατρό μου τα αντισυλληπτικά χάπια τα οποία πράγματι είχαν εξαφανίσει τον πόνο. Ωστόσο οι ορμόνες με έκαναν σύντομα να τα διακόψω λόγω της τριχοφυΐας και του πρήξιμο που προκάλεσαν στο σώμα μου.

Οι πόνοι λοιπόν επανήλθαν και μαζί με αυτούς το άγχος και ο φόβος να κάνω σχέδια, να βγω στον ήλιο, να εργαστώ, να ταξιδέψω, με άλλα λόγια να ζήσω. Ζούσα με το φόβο πως ίσως χάσω πάλι τη δουλειά μου. Διότι όσα χάπια και αν έπαιρνα, όσο νωρίς και αν ξεκινούσα να τα παίρνω όπως πολλές φορές μου συστήθηκε, μετά από εμετούς, λιποθυμίες και αγκύλωση των άκρων μου, κατέληγα πάλι στα επείγοντα του νοσοκομείου. Θα κάνεις παιδιά και θα περάσει λέγανε πάντα. Τα σχόλια εδώ περισσεύουν όταν απευθύνεσαι ήδη σε ένα παιδί που ξέρει πως θα περάσει τη μισή του ζωή σ αυτή τη μοίρα.

Έχοντας περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις λόγω του προβλήματος αυτού, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναστατώθηκε ποτέ μόνο η δική μου ζωή. Οι έντονοι πόνοι που αντανακλούσαν στη μέση και τους μηρούς, μου προκαλούσαν αδυναμία στο περπάτημα. Κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τη χαμηλή μου πίεση και τις ζαλάδες που νιώθει κάθε γυναίκα εκείνες τις μέρες, με οδηγούσε σε λιποθυμίες. Ως εκ τούτου η οικογένεια μου πάντα φρόντιζε να μη μένω μόνη τις δύσκολες μέρες υπό το φόβο ενός ατυχήματος. Πρόσφατα όμως είδα μία διαφήμιση σε κοινωνικά δίκτυα που παρουσίαζε μία, κατά τα λεγόμενά τους, “θαυματουργή συσκευή” που εξαφανίζει τον πόνο από την πρώτη στιγμή.

Κάνοντας λοιπόν την απαραίτητη έρευνα διαπίστωσα ότι πρόκειται απλώς για μία ακριβή συσκευή ηλεκτροδιέγερσης. Δεν είχα ξαναδιαβάσει κάπου ότι μπορεί να ωφελήσει με τους πόνους της περιόδου. Για καλή μου τύχη μία τέτοια συσκευή είχα ήδη στην κατοχή μου. Σκέφτηκα λοιπόν ότι μία δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα και με την πρώτη ευκαιρία εφάρμοσα τα αυτοκόλλητα pads στην περιοχή των ωοθηκών. Για να είμαι ειλικρινής με διέκρινε δυσπιστία με μία υποψία ελπίδας πριν την ενεργοποιήσω. Αλλά η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί. Η σφοδρή πόνοι που με βασάνιζαν κάθε μήνα έγιναν απλές ενοχλήσεις και παρόλο που αισθάνομαι αδυναμία, όπως είναι φυσικό, ωστόσο μπορώ πια με σιγουριά να συνεχίσω τις δραστηριότητές μου.

Η πρωτοπαθής δυσμηνόρροια από την οποία υποφέρουν τα περισσότερα κορίτσια ήδη από την προεφηβεία, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συσκευή ηλεκτροδιέγερσης. Αν υποφέρετε από δευτεροπαθή δυσμηνόρροια, τα αίτια της οποίας είναι παθολογικά, θα πρέπει να υποβληθείτε σε εξετάσεις ώστε να μπορέσει ο γιατρός σας να διακρίνει ποια μέθοδος αντιμετώπισης ενδείκνυται στην περίπτωση σας.

Οι συσκευές διαδερμικής ηλεκτρικής νευροδιέγερσης πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και οι όποιες αντενδείξεις πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν. Γενικά η χρήση συσκευής ηλεκτροδιέγερσης απαγορεύεται σε άτομα με ηλεκτρονικά εμφυτεύματα, με καρδιακές αρρυθμίες, χρήστες με επιληψία, χρήστες με δερματικές παθήσεις στο πεδίο των ηλεκτροδίων και χρήστες με κακοήθεις ασθένειες στο πεδίο εφαρμογής. Η χρήση τους από εγκύους πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεννόηση και με την παρουσία του θεράποντα ιατρού καθώς εγκυμονεί κινδύνους.

Αν είστε και εσείς μια από τις γυναίκες που υποφέρει από δυσμηνόρροια ή αν έχετε στην οικογένεια σας κάποιο κορίτσι που υποφέρει, σας προτείνω να μιλήσετε στο γυναικολόγο σας και να ξεκινήσετε τη χρήση μιας συσκευής ηλεκτροδιέγερσης. Η αίσθηση της ανακούφισης που θα αισθανθείτε άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου θα σας εκπλήξει. Ειλικρινά εύχομαι να σας βοηθήσει όσο και εμένα.

Με αγάπη

Μαίρη