Γκρίζα και λευκά μαλλιά: Όλες οι συμβουλές για να τα καλύψετε!

Γκρίζα και λευκά μαλλιά: Όλες οι συμβουλές για να τα καλύψετε!

06/03/2019 0 Από PotPourriBlog

Αυτό που για τους άντρες σημαίνει γοητεία, για τις περισσότερες γυναίκες είναι ξεκάθαρος πανικός. Τις περισσότερες φορές μπορεί να εμφανιστούν πριν από τα 30 ανάλογα με τα γονίδια και την κληρονομικότητα. Η πρώτη σκέψη που κάνεις όταν βλέπεις την πρώτη άσπρη τρίχα είναι να γυρνάς πίσω στα νιάτα σου, να τα αναπολείς και να συνειδητοποιείς πως τώρα αρχίζει ο κατήφορος γιατί όταν βλέπεις την πρώτη.. υπάρχει σίγουρα και δεύτερη που δεν έχεις δει.

Ακόμα και για όσες έχουν απόλυτα συμφιλιωθεί με την ιδέα της φυσικής εξέλιξης των ανθρώπων, της ωρίμανσης και των γηρατειών αυτό δεν σημαίνει ότι κυκλοφορούν με τα μαλλιά τους γκρίζα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ούτε η ηλικία ούτε οι λευκές τρίχες. Αυτό που απασχολεί περισσότερο της απανταχού γκριζομάλλες…είναι οι βαφές οι οποίες δεν κάνουν αυτό που υπόσχονται! Να καλύπτουν τα λευκά!

Τα μαλλιά μας μεγαλώνουν σε ένα μήνα περίπου ένα εκατοστό, το θέμα είναι αυτό το ένα εκατοστό να μην ξεβάφει πριν περάσει αυτός ο ένας μήνας!!! Σαφώς υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να αγοράζουμε βαφές μαλλιών οι οποίες να αναγράφουν επάνω ξεκάθαρα 100% κάλυψη λευκών. Η καλύτερη βαφή που θα βρείτε στο εμποριο σύμφωνα με μελέτες είναι η L’Oreal Excellence Crème ενώ δεύτερη έρχεται η Garnier Color Intense και τρίτη η Garnier Nutrisse. Ενώ αν προτιμάτε επαγγελματικά προϊόντα κομμωτήριου τότε πρώτη στην προτίμηση των καταναλωτών έρχεται η Wella Professionals Koleston Perfect Pure Naturals, δεύτερη η L’Oréal Professionnel Inoa Suprême. 

Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις στην κάλυψη των γκρίζων είναι οι κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις, καθώς αφενός είναι πιο έντονη η αντίθεση του γκρίζου στη ρίζα με το χρώμα της υπόλοιπης τρίχας και αφετέρου οι χρωστικές τους χάνουν πιο γρήγορα την έντασή τους με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση στον ήλιο. Σε κάθε μάρκα η καλύτερη απόχρωση για την κάλυψη των λευκών διαφέρει όπως φυσικά και το αποτέλεσμα από γυναίκα σε γυναίκα.

Βασικό είναι να δοκιμάσετε διαφορετικές βαφές και να καταλήξετε στην απόχρωση και τη μάρκα η οποία είναι κατάλληλη για σας. Μετά το βάψιμο των μαλλιών πολύ σημαντικό είναι και η περιποίησή τους με τα κατάλληλα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά. Ιδανικά χρησιμοποιήστε προϊόντα της ίδιας σειράς για το καθημερινό σας λούσιμο και για τη μάσκα των μαλλιών σας μία φορά την εβδομάδα.

Να θυμάστε ότι το σαμπουάν σας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιέχει σιλικόνη η οποία λέγετε ότι εγκαθίσταται πάνω στην τρίχα εμποδίζοντας τις χρωστικές να δράσουν σωστά με αποτέλεσμα το χρώμα να ξεθωριάζει πιο γρήγορα. Τέλος οι ειδικοί προτείνουν, για να μην καταφεύγετε συνέχεια σε μόνιμη βαφή, τη χρήση του αντίστοιχου χρωμοσαμπουάν ώστε να κερδίσετε μία ή δύο εβδομάδες πριν την επόμενη βαφή χωρίς να ταλαιπωρείτε και να καταστρέφετε την τρίχα σας. 

Με αγάπη

Μαίρη