Αξιοποιήστε τις ώρες στο σπίτι προς όφελος σας

Αξιοποιήστε τις ώρες στο σπίτι προς όφελος σας

22/03/2020 0 Από PotPourriBlog

Τις δύσκολες αυτές ώρες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να μείνουμε στο σπίτι και να προστατεύσουμε και τον εαυτό μας αλλά πρωτίστως τους συνανθρώπους μας που είναι σε ευπαθείς ομάδες και όσους παλεύουν ενάντια στον κοροναϊό.

Οι ιδέες και οι προτάσεις για να αξιοποιήσετε τον ανέλπιστα άφθονο χρόνο που μας δόθηκε είναι αμέτρητες! Φαντασία θέλει! Διαπίστωσα βέβαια από προσωπική εμπειρία ότι η εθελοντική αυτή καραντίνα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να περιποιηθώ τον εαυτό μου στο έπακρο… Κάθε μέρα φροντίζω να ασχοληθώ τουλάχιστον μια ώρα με το σώμα μου. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ότι η ζωή έχει κάνει μια παύση για να απολαύσω τις μικρές στιγμές χαλάρωσης που μου στερεί η φορτωμένη μου καθημερινότητα.

Φροντίζω περισσότερο τη διατροφή μου γιατί έχω αρκετό χρόνο ώστε να ετοιμάσω ένα ολοκληρωμένο γεύμα παρ΄όλο που δουλεύω από το σπίτι. Γλιτώνω χρόνο από τις μετακινήσεις μου και την μια αυτή ώρα που περνούσα στο τιμόνι, τώρα τη διοχετεύω στην άσκηση. Επίσης φροντίζω να αισθάνομαι όμορφη και περιποιημένη κάθε μέρα. Συνεχίζω να φτιάχνω όμορφα τα μαλλιά μου ακόμα και αν δεν πηγαίνω στο γραφείο, φροντίζω τα νύχια μου με τακτικό μανικιούρ και πεντικιούρ. Ασχολούμαι επιτέλους όσο πρέπει με το δέρμα μου και αυτό με κάνει να νιώθω μοναδικά! Κάνω καθημερινά ένα ντουζ και πλέον ακολουθώ πιστά το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα όσον αφορά τις μάσκες, τα πίλινγκ αλλά και τις θεραπείες σε μαλλιά, πρόσωπο και σώμα. Ιδέες για ιδανικές συνταγές θα βρείτε στο blog με απλά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.

Τέλος αυτό που με κάνει τόσο μα τόσο χαρούμενη μέσα σε όλη αυτή την αβεβαιότητα και το φόβο που βιώνουμε όλοι είναι πως πλέον μπορώ να κάνω όλα όσα θέλω και μέχρι τώρα δεν προλάβαινα λόγω χρόνου αλλά κυρίως λόγω του ότι έβαζα τα θέλω μου σε δεύτερη μοίρα. Διαβάζω το βιβλίο που τόσο καιρό σκονίζεται στο κομοδίνο μου, ασχολούμαι με την καλλιγραφία και γράφω το βιβλίο που άφησα στη μέση εδώ και πολύ καιρό.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως επιτέλους έχω όλο αυτό το χρόνο που μου έλειπε για τον οποίο ευχόμουν καιρό. Να βρω τον εαυτό μου, να ικανοποιήσω τα θέλω μου, να βγω συνειδητοποιημένη πάλι στη ζωή και έχοντας ικανοποιήσει όλες μου τις ανάγκες. Σωματικά και πνευματικά. Αφήστε το κινητό και βρείτε το χαμένο σας χρόνο.

Με αγάπη Μαίρη