Κωδικός:Πινέλο!!

Κωδικός:Πινέλο!!

25/03/2020 0 Από PotPourriBlog
Σημερινή αποστολή καθαριότητας, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται και στον τίτλο, τι άλλο τα πινέλα σου!! Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από αυτή για να τα καθαρίσεις αφού, ελπίζω πως μένεις σπίτι.. Αν πάλι βάφεσαι και μένεις σπίτι δεν φαντάζεσαι πόσο κακό κάνεις στο δέρμα σου. Για όλες από εσάς που αναρωτιέστε γιατί τα πλένουμε και αν τα πλένουμε κτλ. δε θέλω να σας τρομάξω αλλά ποιος ξέρει πόσα βακτήρια είναι ήδη εκεί μαζί σας, στο σπίτι σας, χρόνια τώρα.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν έχετε μόνο ένα ή δύο αλλά ένα για την εφαρμογή κάθε προϊόντος. Πολύ καλά μέχρι εδώ, η ποσότητα άλλωστε δε πρέπει να σας τρομάζει γιατί είστε ήδη ένα βήμα μπροστά για μια καλύτερη υγιεινή.
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πρέπει να πλένουμε και μάλιστα τακτικά τα πινέλα μας, αφενός όπως ανέφερα ήδη, λόγοι υγιεινής, αφετέρου πρακτικοί και οικονομικοί. Το τακτικό πλύσιμο των πινέλων σας θα τους χαρίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αφού προστατεύει από το σπάσιμο και τη φθορά της τρίχας γλιτώνοντας σας συχνά από τα έξοδα για την αγορά ενός καινούργιου που μπορεί να φτάσει και τα 20,- €. 
Πολλές φορές χρησιμοποιούμε, για σκιές κυρίως, ένα πινέλο για αρκετά χρώματα και την μίξη αυτών στο δέρμα μας. Εφόσον τα πινέλα δεν καθαριστούν το αποτέλεσμα των χρωμάτων δεν θα είναι πια το ίδιο αφού υπολείμματα θα μένουν εκεί κάνοντας το χρώμα να διαφέρει από αυτό στην παλέτα. Αυτό οδηγεί στην συσσώρευση βακτηρίων στην τρίχα τα οποία σε υγρό και ζεστό περιβάλλον (σαν το μπάνιο σου φαντάσου) αναπτύσσονται ραγδαία προκαλώντας σπυράκια, μολύνσεις και ακμή.
Το πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα πινέλα μας εξαρτάται από τα προϊόντα τα οποία εφαρμόζουμε με αυτά. Για τα υγρά καλλυντικά όπως το consealer ή το make up πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα εάν ο καθημερινός τους καθαρισμός δεν είναι εφικτός. Για τα υπόλοιπα αρκεί 2 φορές το μήνα ενώ για το πινέλο της πούδρας μία φορά στους 2 μήνες είναι αρκετή.
Ο τρόπος να τα καθαρίσετε είναι απλός.  Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά υγρά σε μορφή σπρέι συνήθως, που παράλληλα απολυμαίνουν αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείουν τον τακτικό προσεκτικό καθαρισμό με νερό. Η διαδικασία είναι απλή, σε χλιαρό νερό μουλιάζουμε τα πινέλα, έπειτα απλώνουμε σε ένα ειδικό σφουγγάρι σιλικόνης για πινέλα, μικρή ποσότητα από ένα ήπιο σαμπουάν και με απαλές κινήσεις καθαρίζουμε το πινέλο. Αν δεν έχετε το σφουγγάρι αυτό, χρησιμοποιήστε σφουγγαράκι προσώπου ή μια μπάρα σαπουνιού και επάνω της τρίψτε τα πινέλα. 
Τα πινέλα δε τα στεγνώνουμε ποτέ με το πιστολάκι και γενικά δεν τα τοποθετούμε κοντά σε πηγή θερμότητας γιατί ξεραίνονται και σπάνε οι τρίχες. Απλώστε τα επάνω σε μια πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.
Να θυμάστε ότι όσο πιο ευαίσθητο δέρμα έχετε τόσο πιο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα σας. 
Με αγάπη Μαίρη