Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα ρούχα!!

Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα ρούχα!!

24/10/2020 0 Από PotPourriBlog

Μπορεί να συμβεί στον καθένα, γιατί όπως λέει και ο λαός το κακό δεν αργεί να γίνει.. Δε βγάζω την ουρά μου απέξω! Μου έχει συμβεί πάνω από μια φορά. Φτάνει μια στιγμή απροσεξίας και λίγες σταγόνες βιασύνης και το επόμενο πράγμα που βλέπεις είναι τα αγαπημένα σου ρούχα να έχουν μαζέψει στο πλυντήριο. Υπάρχει όμως ένα κόλπο μαγικό να διορθώσεις την κατάσταση και ΝΑΙ, εδώ θα το μάθεις!!

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι πρέπει να διαβάζουμε διεξοδικά τις ετικέτες. Δε φτάνει μόνο να επιλέξεις τη σωστή θερμοκρασία πλύσης. Κάποια ρούχα δεν μπαίνουν καν στο πλυντήριο ενώ κάποια άλλα μαζεύουν στο στύψιμο με αποτέλεσμα να τα χαρίζεις στα ανίψια σου αν όχι στα δικά σου παιδιά..

Photo by Emily Chung on Unsplash

Υπάρχει ένα προϊόν το οποίο μπορεί να σε σώσει!! Δυστυχώς όχι σε κάθε περίπτωση, αφού δε λειτουργεί σε όλα τα υφάσματα. Λειτουργεί όμως άψογα στα βαμβακερά και είναι η κρέμα μαλλιών!! Βάλε τα ρούχα που έχουν μαζέψει σε μια λεκάνη και πρόσθεσε 1 κ.γ. Κρέμα μαλλιών για κάθε 1 lt νερού. Άφησε τα ρούχα να μουλιάσουν για τουλάχιστον μισή ώρα. Τώρα βγάλτα και χωρίς να τα στύψεις άπλωσε τα πάνω σε μια πετσέτα να τραβήξει τα πολλά νερά. Τέλος άπλωσε τα σε μια απλώστρα χωρίς να τα τραβήξεις ή να τα τεντώσεις για να μη κάνεις ζημιά στο νήμα.

Δυστυχώς το κόλπο δε λειτουργεί για συνθετικά υφάσματα, μεταξωτά και κασμιρένια οπότε δείξε παραπάνω προσοχή όταν πλένεις τέτοια ρούχα ή καλύτερα πήγαινε τα στο καθαριστήριο. Έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα αγαπημένα ρούχα σου στη δική σου ντουλάπα.?

Με αγάπη

Μαίρη